Кризни штаб: Затворити илегални камп у Великој Кладуши, ОС БиХ да штите границе

Срна
Кризни штаб: Затворити илегални камп у Великој Кладуши, ОС БиХ да штите границе

Велика Кладуша - Кризни штаб за мигрантску кризу у Великој Кладуши упозорава на могући протест становника ове општине уколико се не усвоје њихови закључци, међу којима је захтјев за хитно затварање илегалног кампа “Мирал”, те ангажовање Оружаних снага БиХ на заштити границе БиХ, посебно са ЕУ.

На сједници овог штаба затражено је да се хитно сазове тематска сједница Општинског вијећа Велика Кладуша на којој ће се разговарати о стању безбједности на подручју општине у вези са мигранстком кризом.

На тематску сједницу требало би да буду позвани сви чланови Кризног штаба, медији из БиХ и региона, премијер Унско-санског кантона Мустафа Ружнић, те кантонални полицијски комесар Мујо Коричић, саопштено је из општине Велика Кладуша.

Чланови Кризног штаба изразили су забринутост односом институција у БиХ према овом проблему у општини Велика Кладуша, Унско-санском кантону и БиХ.

“Због све веће угрожености грађана и њихове имовине на подручју Велике Кладуше, те због континуираног игнорисања проблема од институција БиХ, протести становника Велике Кладуше су крајња мјера која ће бити предузета уколико се не удовољи већ траженим, усвојеним закључцима”, поручују из Кризног штаба. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана