Краду панеле звучне изолације на аутопуту и покривају кокошињце

ATV
Краду панеле звучне изолације на аутопуту и покривају кокошињце

Покрадено је неколико панела звучне изолације на дијелу аутопута од Бањалуке до Градишке. Већина становника из околних мјеста не жели пред камеру, кажу не желе никоме да се замјере, али твде да лопови панеле постепено краду од када је аутопут пуштен у рад.

Предсједник мјесне заједнице Јурковица, која се налази недалеко од аутопута, каже да за крађе знају сви, али не и ко су починитељи. 

“Упућен сам у то и чуо сам да се то дешава, међутим то би боље знали мјештани који се налазе крај аутопута. Највјероватније да то користе за покривање свињаца, кокошињаца и тако тих објеката”, истакао је Драгољуб Гајић, предсједник МЗ Јурковица. 

Звучни зид највише је оштећен у мјесним заједницама Јазовац, Вилуси и Церовљани, гдје су однесени дијелови изолације са обе стране цесте. 

Иако се дио аутопута од Бањалуке до Градишке по својој квалитети може мјерити са оним најмодернијим у Европи, неодговорни грађани га својим несавјесним понашањем на неки начин скрнаве. Дуж читаве цесте могу се видјети, практично исчупани панели звучне изолације. 

Из Аутопутева Републике Српске упознати су са овим проблемом. Кажу, требао би бити ријешен када се угради видео надзор дуж читаве цесте. 

“Сигурно да ће бити лакше и једноставније када се заврши пројекат градње комплетног ИТ система, самим тим и камера, па да се то све прати. Није то некакав велик интензитет, али ружна је појава. Дешава се то, не само на тој диониси, не само са панелима, дешава се и са одбојним оградама, заштитном мрежом и то су неке свакодневне појаве које се појављују, а полиција ради свој посао”, нагласио је Душан Топић, директор “Аутопутева Републике Српске”. 

Из полицијске управе Градишка кажу, нису само звучни панели на мети лопова. 2018. године украдена су четири акумулатора са двије аутоприколице које служе за регулисање саобраћаја. Према њиховим подацима још 2017. године лопови су причинили штету од 14 хиљада марака, када су први пут покрали 28 панела звучне изолације. Никада није откривено ко је починио крађе, нити у које сврхе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана