Казне за фиктивна пребивалишта у Српској

Д. М.
Казне за фиктивна пребивалишта у Српској

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поручио је јуче грађанима да у изборној години не пријављују фиктивна мјеста пребивалишта, јер ће добити прекршајне пријаве.

- Сви начелници полицијских управа су добили задатак да изврше контролу пребивалишта свих оних који су се пријавили на тај начин. Не препоручујем никоме да се због гласања пријављује негдје, јер ће сигурно добити прекршајне пријаве - рекао је Лукач.

Он је истакао да резултати рада МУП-а за прву половину 2018. године демантују све приче да је нарушено стање безбједности у РС, а као већи проблем навео је мигрантску кризу.

- Полиција је од почетка године привела близу 1.500 миграната на територији РС, али тај број из дана у дан расте. Ово прераста у кризу и мислим да постоји неорганизованост на нивоу БиХ, посебно на нивоу Министарства безбједности БиХ - оцијенио је Лукач.

Директор полиције РС Дарко Ћулум одбацио је као дезинформације оптужбе Давора Драгичевића да су његовог сина Давида отели и убили припадници МУП-а РС.

- Те оптужбе кроз истрагу нису потврђене - рекао је Ћулум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана