Капацитети попут Завода “Др Мирослав Зотовић” - развојна шанса Српске

Срна
Капацитети попут Завода “Др Мирослав Зотовић” - развојна шанса Српске

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је потребно градити више капацитета као што је бањалучки Завод за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић”, јер представљају развојну шансу Српске као дио здравственог туризма.

Вишковић је нагласио да развојна шанса Српске може бити здравствени туризам, поготово на овој локацији околине Бањалуке и у близини аеродрома који се развија.

“Циљ нам је у наредном периоду довести што више гостију који ће, осим туристичких посјета Српској, користити и бање”, навео је Вишковић, након посјете бањског комплекса у Слатини који је саставни дио Завода “Др Мирослав Зотовић”.

Он је истакао да је нови објекат Завода у Слатини, који су изградили властитим средствима, спреман за еминентне госте којима ће бити пружена услуга на европском нивоу по повољним цијенама.

“Планови менаџмента су развојни и Влада ће им помоћи у реализацији, као што је радила и до сада”, нагласио је Вишковић.

Директор Завода Горан Талић рекао је да је премијеру показао нове капацитете Завода и предочио идеје о раду.

“Имамо велике планове, пресељење Ортопедије у зграду жСлатексаж гдје бисмо имали четири нове операционе сале и 63 кревета. То би био најсавременији објекат ортопедије на простору бивше БиХ. Радимо и на великој парк-шуми од 350 дунума у којој ће бити девет и по километара стаза за рекреацију и разни програми мршављења, а у току је израда пројекте документације за локацију у Српским Топлицама гдје ће бити направљена најсавременија бања”, додао је Талић.

Он је појаснио да би бања у Српским Топлицама требало да буде комерцијалнија, да би била зарађена средства и био растерећен Фонд здравственог осигурања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана