Jovičić: Naftna mrlja na Savi je dezinformacija

Srna
Jovičić: Naftna mrlja na Savi je dezinformacija

Brod - Ilija Jovičić, načelnik opštine Brod oglasio se jutros nakon sinoćnje eksplozije i požara u rafineriji nafte Brod. “Mislim da je vijest više dramatizovana nego što zaista jeste. Nažalost jedan je radnik poginuo i želio bih da izjavim saučešće porodici u svoje ime i u ime opštine Brod”, izjavio je jutros načelnik opštine Brod Ilija Jovičić.

“Upravo sam se vratio iz Doboja gdje su radnici i oni se dobro osjećaju i na pretragama su, a uskoro će biti pušteni kući”, dodao je Jovičić.

On je naglasio da je informacija o razmjerima eksplozije i havarije višestruko uvećana I zahvalio se načelnicima Modriče, Dervente i Slavonskog Broda.

“Požar je lokalizovan u roku sat vremena. Treća smjena radnika je ušla redovno da radi, osim pogona koji je eksplodirao. Sve u gradu je redovno, naglasio je Jovičić.

“Milorad Dodik, predsjednik RS me je tri puta telefonirao i bio je spreman da dođe, ali sam rekao da nema potrebe”, rekao je Jovičić I naglasio da nije bilo uzbune u Brodu i nema nikakvih čestica.

On je potvrdio da je 09.10 u Rafineriji došlo do požara. “U 22.40 je požar u potpunosti ugašen. Devet radnika je povrijeđeno, a jedan je nažalost poginuo. Oformljena je komisija za utvrđivanje uzroka požara i razmjera nastale štete”, potvrdio je Jovičić.

Na konstataciju novinara da u Hrvatskoj zasjeda krizni štab na kojem će biti prisutna i Kolinda Grabar- Kitarević, te da se spominju naftne mrlje u Savi, načelnik je rekao da su te mrlje dezinformacija, a da u Hrvatskoj ne zasjeda krizni štab nego da se radi o redovnom sastanku.

“S obzirom da poznajem rafineriju nemoguće je da dođe do mrlje jer rafinerija ima vlastite prečistače”, rekao je Jovičić. Istakao je da će mještanima biti namirena šteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana