Јовичић: Нафтна мрља на Сави је дезинформација

Јовичић: Нафтна мрља на Сави је дезинформација 10.10.2018 11:41 | Срна

Брод - Илија Јовичић, начелник општине Брод огласио се јутрос након синоћње експлозије и пожара у рафинерији нафте Брод. “Мислим да је вијест више драматизована него што заиста јесте. Нажалост један је радник погинуо и желио бих да изјавим саучешће породици у своје име и у име општине Брод”, изјавио је јутрос начелник општине Брод Илија Јовичић.

“Управо сам се вратио из Добоја гдје су радници и они се добро осјећају и на претрагама су, а ускоро ће бити пуштени кући”, додао је Јовичић.

Он је нагласио да је информација о размјерима експлозије и хаварије вишеструко увећана И захвалио се начелницима Модриче, Дервенте и Славонског Брода.

“Пожар је локализован у року сат времена. Трећа смјена радника је ушла редовно да ради, осим погона који је експлодирао. Све у граду је редовно, нагласио је Јовичић.

“Милорад Додик, предсједник РС ме је три пута телефонирао и био је спреман да дође, али сам рекао да нема потребе”, рекао је Јовичић И нагласио да није било узбуне у Броду и нема никаквих честица.

Он је потврдио да је 09.10 у Рафинерији дошло до пожара. “У 22.40 је пожар у потпуности угашен. Девет радника је повријеђено, а један је нажалост погинуо. Оформљена је комисија за утврђивање узрока пожара и размјера настале штете”, потврдио је Јовичић.

На констатацију новинара да у Хрватској засједа кризни штаб на којем ће бити присутна и Колинда Грабар- Китаревић, те да се спомињу нафтне мрље у Сави, начелник је рекао да су те мрље дезинформација, а да у Хрватској не засједа кризни штаб него да се ради о редовном састанку.

“С обзиром да познајем рафинерију немогуће је да дође до мрље јер рафинерија има властите пречистаче”, рекао је Јовичић. Истакао је да ће мјештанима бити намирена штета.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица