Једна плата исплаћена, сутра стиже и друга

Срна
Једна плата исплаћена, сутра стиже и друга

Источно Сарајево - Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић постигао је јуче договор са представницима синдиката и руководством Болнице “Србија” у Источном Сарајеву о начину исплате заосталих плата, доприноса и обавеза по другим основама.

Он је истакао да је јуче исплаћена једна плата, те да ће до сутра у подне бити исплаћена још једна. Богданић је истакао и да је договорено да штрајк који је најављен за данас буде помјерен за сутра, ако буде потребно његово одржавање. Он је напоменуо да је договорено и да новембарска плата буде исплаћена до краја децембра. Богданић је најавио да ће до краја мјесеца бити исплаћене надокнаде од 300.000 КМ које нису везане за плату, а то су јубиларне награде, превоз, надокнада за смрт члана породице или рођење дјетета и слично.

Према његовим ријечима, договорено је и да у наредној години буду рјешаване заостале обавезе које су по том основу настале и за раднике који су били коректни и нису тужили своју установу.

- Протекли су неки рокови, па би се то могло сматрати застарјелошћу, али трудили смо се да сви радници буду обухваћени, па и они који су отишли у пензију јер је та обавеза остала према њима - рекао је Богданић и додао да је договорено да до средине фебруара наредне године почну разговори о начину рјешавања проблема пореза и доприноса, истичући да је то приоритет Владе РС.

Предсједница Синдиката доктора сарајевско-романијске регије Татјана Јовичић оцијенила је да је разговор био конструктиван и да је синдикат задовољан закључцима јер је добио чврсте гаранције и термине.

Директор болнице Горан Тодоровић изразио је задовољство договором и рекао да очекује да ће он бити реализован.

Штрајкачки одбор Болнице “Србија” раније је за данас најавио штрајк ако радницима не буду исплаћене плате за септембар и октобар са доприносима, те доприноси за август.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана