Internet i kablovska mreža Elta-Kabela u Banjauci ponovo funkcioniše

Glas Srpske
Internet i kablovska mreža Elta-Kabela u Banjauci ponovo funkcioniše

Banjaluka – Nakon što su korisnici operatera Elta-Kabela iz Banjaluke ostali bez interenta i televizijskog signala, sistem je ponovo profunkcionisao do ponoći.

U saopštenju iz Elta-Kabela navode da je  izvršeno je nasilno presjecanje glavnog kabla koji kablovskom televizijom napaja najveći dio korisničke mreže Elta-Kabela u Banjaluci, zbog čega je najveći dio korisnika u Banjaluci ostao bez kablovske televizije i interneta.

Kako je navedeno u Elta-Kabelu, sve raspoložive ekipe momentalno su izašle na intervenciju i kvar je saniran, pa su korisnici dobili KATV i internet signal u periodu između 22:00 i 24:00 časa (kako su vlakna spajana, tako su pojedini dijelovi grada dobijali sliku).

„Korisnicima se izvinjavamo zbog ovog nemilog incidenta koji je van naše kontrole, imajući u vidu da po prirodi stvari, javne infrastrukture nije moguće zaštiti od ovakvih i sličnih događaja, jer se kilometrima prostiru pod javnim površinama. Od dobojskih poplava 2014. Elta-Kabel do danas nikada nije imao ovoliku havariju, koja je prouzrokovala ogroman broj poziva na sve naše dostupne brojeve i zablokirala sve telefonske linije i pored angažovanog dodatnog ljudstva. Nažalost, ovaj incident se desio u veoma nezgodnom momentu, kada je najveći dio građana bio pred TV ekranima, pa  razumijemo u kolikoj mjeri su korisnici negativno pogođeni ovom situacijom, koja je van naše kontrole, te ih zbog toga molimo za razumijevanje” – navedeno je u Elta-Kabelu.

Takođe, kako je potvrđeno, na terenu je izvršen policijski uviđaj, pa će više informacija o razlozima ovog prekida biti na raspolaganju u narednim danima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana