Инспектор спасавао повријеђене путнике из Бистрице

Срна
Инспектор спасавао повријеђене путнике из Бистрице

Требиње - Инспектор криминалистичке полиције Полицијске управе /ПУ/ Требиње Дејан Антуновић, иако није био на дужности, спасавао је путнике који су слетјели комбијем у кањон ријеке Бистрице, без двоумљења о могућим посљедицама по живот, спуштајући се низ литице висине четрдесетак метара.

Антуновић је невољно пристао на разговор са новинарима, јер каже да то што је помогао у извлачењу повријеђених није никакав херојски чин, већ да је то његова обавеза као припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, али и као човјека.

Према његовим ријечима, он се 15. јуна око 19.00 часова са супругом и двоје малољетно дјеце кретао путним правцем Фоча-Сарајево, гдје је на путу познатијем као Врановске стијене, уочио више заустављених возила и лица која су гледала у кањон ријеке Бистрице.

“Изашао сам из возила и видио да се комби срушио низ литицу и упао у ријеку и да има повријеђених. На лицу мјеста сам уочио начелника Горске службе спасавања Републике Српске Ненада Иконића из Фоче и неколико припадника ватрогасне службе и Цивилне заштите Фоча, те сам без двоумљења сишао у кањон, као би им помогао при извлачењу повријеђених”, рекао је Антуновић.

Он је истакао да је у извлачењу учествовало и више возача који су са пута држали безбједносне конопце, али и да је, на жалост, било више оних који су нијемо посматрали или снимали унесрећене мобилним телефонима.

Антуновић је рекао да је након свега свјестан опасности, али да тада није размишљао о свом животу док се спуштао низ стрме литице, већ је мислио на повријеђене.

“На жалост, једно лице подлегло је на мјесту несреће. Једног повријеђеног морали смо носити ријеком, до дијела који је блаже стрм, уз који смо га изнијели, а у помоћ су нам притекли и полицијски службеници из Фоче и други савјесни грађани, јер смо због литице морали носила да предајемо једни другима, те обилазимо около да преузимамо даље”, објаснио је Антуновић.

Колеге из ПУ Требиње имају само ријечи хвале за Антуновића, јер је на овај начин показао храброст и хуманост, те дао примјер другим људима како треба реаговати у тренуцима када нечији живот можда управо зависи од вас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана