Грип однио још једну жртву

Агенције
Грип однио још једну жртву

Бањалука - Пацијент старијег животног доба преминуо је у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске од посљедица тешке акутне респираторне инфекције, саопштено је јуче из Института за јавно здравство Српске.

- УКЦ је пријавио Институту да је још један пацијент, који је био позитиван на вирус грипа А(Х1)пдм09, преминуо од посљедица тешке акутне респираторне инфекције. Особа је била старијег животног доба и имала више коморбидитета хроничних незаразних болести - наведено је у саопштењу.

Раније ове седмице два пацијента преминула су у УКЦ-у и један у болници у Невесињу од посљедица тешке акутне респираторне инфекције. 

Из болница у Српској је пријављено да су у прве три седмице ове године због тешких акутних респираторних инфекција хоспитализоване 74 особе. Од пацијената који су тестирани, 33 су била позитивна на вирус А(Х1)пдм09, док је један позитиван узорак био са примарног нивоа здравствене заштите из групе обољења сличних грипу. Из Болнице “Србија” у Источном Сарајеву позивају грађане да, због појаве грипа и других респираторних инфекција, посјете пацијентима у овој установи сведу на минимум. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана