Гријаће нас михољско љето

nezavisne.com
Гријаће нас михољско љето

Бањалука - Иако се у наредним данима, према писању многих портала, предвиђа хладни талас са сјевера, који ће захватити Европу и донијети обилније падавине, па чак и снијег, ипак како тврде наши метеоролози до половине октобра у БиХ слиједи михољско љето и температуре изнад 20 степени.

Како су нам данас потврдили из Републичког хидрометеоролошког завода РС, у наредним данима слиједи пораст температура и то преко 20 степени.

Према ријечима Драшка Рудана, метеоролога у РХМЗ, у суботу ће бити пролазне кише, али ни тада неће бити пада температура нити хладноћа.

“Максимална температура у Бањалуци неће падати испод 20 степени и биће до 23, а јутарња до 12 степени. Дакле, слиједи топло вријеме наредних дана, право михољско љето”, каже Рудан за “Независне”.

Бројни портали су данас наводили да ће хладни талас са сјевера у наредна три дана захватити Европу и донијети први обилнији снијег ове јесени.

Алпе је, кажу, већ захватио у недјељу па је снијег забијелио западне и сјеверозападне дијелове на 2.500 метара надморске висине, а у понедјељак и оне нешто ниже предјеле.

Ако се садашњи трендови наставе, НАСА прогнозира да би горњи слојеви атмосфере ускоро могли постати рекордно хладни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана