Горан Тодоровић, директор Болнице Источно Сарајево: Стари дугови закочили плате

Срна
Горан Тодоровић, директор Болнице Источно Сарајево: Стари дугови закочили плате

Источно Сарајево - Директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић рекао је да се најозбиљније ради на томе да запосленима у овој здравственој установи, који су се и у петак окупили у знак протеста, буду исплаћене заостале плате, које касне због дуговања болнице из претходних година која су морала да буду плаћена.

Тодоровић је навео да су на наплату дошла дуговања од прије пет-шест година која су морала бити плаћена и то је направило проблем у вези са текућим средствима, која морају бити коришћена и за плаћање дугова, који су велики.

- Ствар је доста компликована и комплексна и најозбиљније се ради на томе да то питање буде некако разријешено - каже Тодоровић и напомиње да су са овим проблемом упознати и у ресорном министарству и Фонду здравственог осигурања РС.

Синдикат доктора медицине Болнице Источно Сарајево је са окупљања у петак затражио да у понедјељак буде одржан састанак са представницима институција Српске ради рјешавања исплате зарада за претходна три мјесеца или ће, како кажу, обуставити рад.

- Желимо да се ово рјешава у оквиру институција Републике Српске, да у понедјељак одржимо серију састанака како бисмо нашли рјешење - рекла је предсједница Синдиката доктора сарајевско-романијске регије Татјана Јовичић и нагласила да упућују јавни позив предсједнику Републике Српске Милораду Додику, предсједници Владе Жељки Цвијановић, министру здравља и социјалне заштите Драгану Богданићу и вршиоцу дужности директора Фонда здравственог осигурања Дејану Кустурићу.

Запослени траже исплату плата за август, септембар и октобар, те доприноса који нису уплаћени седам година, исплату трошкова превоза, јубиларних награда, рефундацију трошкова за специјализације и супспецијализације, као и изједначавање са другим здравственим установама у РС које су добиле септембарску, а неке и октобарску плату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана