“Гласу “ захвалница за допринос развоју факултета

А. Ј. Р.
“Гласу “ захвалница за допринос развоју факултета

Бањалука - Факултет политичких наука (ФПН) Универзитета у Бањалуци прославио је јуче деценију рада, а на свечаној академији дневни лист “Глас Српске” добио је захвалницу за несебичну помоћ и изузетан допринос развоју ове високошколске установе.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић рекао је да је деценија рада ФПН-а још један показатељ изградње Српске и њене политичке и научне мисли.

- Добро је што је овај факултет израстао из једног студијског програма и постао члан Универзитета у Бањалуци и препознатљив у веома кратком времену - рекао је Чубриловић.

Декан ФПН-а у Бањалуци Здравко Злокапа рекао је да првих десет година рада прошло у настојањима да се факултет укоријени.

- Наши наставници су дали траг и печат у политичком животу РС, а и дио наших студената активно учествује у политичком раду Републике. Задовољан сам што негативни демографски трендови за сада не утичу на заинтересованост студената када је ријеч о четири студијска програмима овог факултета - рекао је Злокапа.

Директор “Гласа Српске” Борис Дмитрашиновић захвалио је ФПН-у на признању и истакао да је ова високошколска установа веома значајна за медијску дјелатност.

- За нас је веома важан рад ФПН-а с обзиром на то да школује кадар који је потребан нашој редакцији. У нашем колективу имамо доста радника са дипломом овог факултета - рекао је Дмитрашиновић.

На свечаној академији додијељене су плакете, захвалнице и монографије свим професорима и званичницима који су помогли овом факултету да се развија у научном, академском и техничком смислу. Захвалница је уручена и “Независним новинама”. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана