Двије трећине објеката на Аризони изгорјело, штета милионска

faktor.ba
Двије трећине објеката на Аризони изгорјело, штета милионска

Градачац - Према информацијама полиције, тужилаштва и ватрогасаца, у пожару на пијаци Аризона, која се налази између Градачца и Брчког, није било повријеђених нии погинулих.

Материјална штета сигурно ће бити милионска, јер је ватра захватила двије трећине објеката.

“Дојаву смо добили 3.17 сати и прослиједили смо је колегама у Брчком и Градачцу. Двије трећине објеката је изгорјело и штета ће сигурно бити велика. Велика је површина уништених објеката. Ватра је у највећој мјери угашена и колеге дежурају са два возила, јер се дешава да се негдје упале веће греде”, прича за “Фактор” ватрогасац из Сребреника Нихад Делић, који је током ноћи гасио ватру.

На пијацу Аризона послана је јединица специјалне полиције да би спријечила улазак на пожариште, потврдио је за поменути портал, дежурни кантонални тужилац Џевад Ћејвановић.

“На мјесту догађаја је полиција и ватрогасци, јер још увијек то мјесто није сигурно. Постоји опасност од испарења. Штета ће сигурно бити милионска. Увиђај ће обавити припадници одјела криминалистичке полиције МУП-а Тузланског кантона, заједно са вјештацима електро и противпожарне струке, уз надзор Тужилаштва ТК. Тек требамо видјети када ћемо почети с увиђајем, морамо сачекати да све буде сигурно”, рекао је Ћејвановић.

Он је истакао да је срећа да у пожару, према информацијама МУП-а ТК и полицајаца из Градачца, нико није погинуо.

“Тек поподне направит ћемо процјену хоћемо ли почети с увиђајем, још ватра помало тиња, присутна су и испарења. Није сигурно ни за нас, а ни за власнике штандова. Разумљиво је да људи желе да спасе нешто од своје имовине, али при томе ризикују властити живот и због тога специјална полиција дежура на пожаришту”, рекао је тужилац Ћејвановић.

Подсјећамо, иста пијаца потпуно је изгорјела 2016. године, када је ватра прогутала око 500 штандова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана