Дукић: Надлежни испитују несрећу у руднику у Милићима

Срна
Дукић: Надлежни испитују несрећу у руднику у Милићима

Зворник - Предсједник Компаније “Боксит” из Милића Рајко Дукић рекао је да рударски и геолошки инспектор, полиција и органи компаније испитују све у вези са несрећом у Руднику подземне експлоатације “Браћан” у којој су страдала два рудара, те да ће против одговорних, уколико буду утврђени пропусти, бити предузете одговарајуће мјере.

Дукић је изразио саучешће породицама настрадалих рудара Славише Жугића и Бранислава Остојића којима ће, како је навео, бити пружена значајна материјална помоћ.

Он је истакао да су Жугић и Остојић припадали елитној класи рудара и да су били обучени за посао који су радили.

“Имали су звање квалификованог копача, што је репрезентативно звање за рад у подземној експлоатацији”, рекао је Дукић и додао да су настрадали рудари били обучени да раде и као палиоци мина и руковаоци рударских машина и да “са те стране такве ствари не би требало да се догађају”.

Међутим, истиче Дукић, природа је природа и дошло је до обрушавања веће количине материјала из дијела ходника.

“Хтјели су да замијене неку подграду, да ли су поштоване све процедуре или нису, то ће надлежни органи да испитају”, рекао је Дукић.

Он је захвалио свима који су, поводом ове несреће, изразили саучешће Управи и овој компанији. “Нажалост, десила се трагедија коју до сада у компанији за ових 60 година рударења нисмо имали”, рекао је Дукић.

Дукић је рекао да је данас сахрана Славиши Жугићу, а да ће представници Компаније “Боксит” присуствовати и сахрани Бранислава Остојића.

“Предузео сам све мјере да се пружи значајна материјална помоћ породицама настрадалих рудара, а истовремено да се види какво је њихово породично стање како би урадили све да обезбиједимо те породице”, рекао је Дукић.

Рудари Славиша Жугић /44/ из Милића и Бранислав Остојић /30/ из Зворника настрадали су јуче у Руднику подземне експлоатација “Браћан”, који се налази на подручју општине Сребреница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана