Денис Барабас, замјеник менаџера “Рајанера” за југоисточну Европу и Балкан: Циљ 120.000 путника

Милијана Латиновић
Денис Барабас, замјеник менаџера “Рајанера” за југоисточну Европу и Балкан: Циљ 120.000 путника

Авио-компанија “Рајанер” и Бањалука остварују изузетно добру сарадњу, а циљ нам је 120.000 путника у фискалној 2020. години, истакао је у интервјуу за “Глас Српске” замјеник менаџера те ирске компаније за југоисточну Европу и Балкан Денис Барабас.

Иако не жели да прецизира за коју од европских метропола до којих лете авиони “Рајанера” са писте у Маховљанима влада највеће интересовање, наглашава да су све руте ка и из Бањалуке максимално искоришћене.

- Драго нам је што се развијамо у Бањалуци увођењем нове линије за Берлин од 2019. године, као и популарним конекцијама ка Шарлерој аеродрому у Бриселу, аеродрому Меминген и Скавста аеродрому у Стокхолму - казао је Барабас.

ГЛАС: Колико је путника до сада летјело “Рајанером” у и из Бањалуке?

БАРАБАС: Не износимо податке о букингу за наше дестинације, али могу рећи да планирамо превести 120.000 путника у фискалној 2020. години.

ГЛАС: Да ли ускоро планирате увођење нове дестинације до које ћете летјети из РС? 

БАРАБАС: Увијек постоје интересовања за нове руте или нове земље и њихово увођење зависи од тога да ли су испуњени сви фактори, од потражње путника, доступних капацитета авио-флоте, трошкова аеродрома до оперативне потребе.

ГЛАС: Компанија “Рајанер” позната је по веома приступачним цијенама, да ли сте припремили неке попусте за летове из Бањалуке за ово љето и по којој цијени је могуће резервисати мјесто у авиону?

БАРАБАС: “Рајанер” нуди најниже цијене карата у Европи и оне стално падају. Тако су цијене карата  у фискалној 2019. години пале за шест одсто и то на 37 евра. Путници редовно посјећују сајт “раџанаир.цом” и налоге на друштвеним мрежама гдје објављујемо све наше фантастичне продаје авионских мјеста до свих дестинација, укључујући и летове из и ка Бањалуци.

ГЛАС: На колико дестинација лете авиони “Рајанера”?

БАРАБАС: Превозећи више од 153 милиона путника, на више од 2.400 дневних летова из 87 база, групација повезује више од 200 дестинација у 37 земаља са флотом од око 475 авиона.

Нове летјелице

ГЛАС: Који су планови компаније за будућност?

БАРАБАС: Наручили смо додатних 210 “боинг 737” авиона, који ће омогућити “Рајанер холдингу” да снизи цијене и повећа број путника на 200 милиона до фискалне 2024. године. “Рајанер” има тим са више од 19.000 високо обучених професионалаца, који компанији доносе број један позицију у Европи у погледу ажурности и тачности и продужавају рекорд од 34 године летова без већих сигурносних пропуста или несрећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана