Чубриловић: Акција “Коридор живота” - херојска и судбоносна битка

Срна
Чубриловић: Акција “Коридор живота” - херојска и судбоносна битка

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је, поводом обиљежавања 27 година од пробоја “Коридора живота”, да је ова бриљантна акција Војске Републике Српске симбол јунаштва, храбрости и херојске борбе за слободу српског народа и одбрану Републике Српске.

“У најтежим тренуцима за наш народ и Републику, у ситуацији када је пријетила потпуна изолација и подјела територије, када су умирале бањалучке бебе усљед недостатка кисеоника и лијекова због међународних санкција, наша војска кренула је у одлучујући пробој жКоридора животаж и остварила величанствену побједу, захваљујући којој је одбрањена слобода српског народа и сачувана Република Српска”, поручио је Чубриловић. Чубриловић је нагласио да је ријеч о најзначајнијој и тактички изванредно изведеној операцији Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, којом је прекинута 42 дана дуга копнена и ваздушна блокада и спријечен егзодус милион и по Срба западног дијела Републике Српске и Републике Српске Крајине, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

“Славећи ову хуману битку морамо одати почаст свим погинулим српским војницима и припадницима полиције који су дали животе за пробој жКоридора животаж, очување територијалне цјеловитости наше Републике и слободу свог народа”, рекао је Чубриловић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске поручио је да се српски народ увијек и изнова с поносом треба сјећати ове херојске и судбоносне битке Војске Републике Српске.

Чубриловић је истакао да је важно нове, младе генерације упознати са славним борбама Војске Републике Српске у протеклом рату, као и да о овој величанственој војној акцији треба да се учи у школама.

Он каже да идеја о снимању документарног филма о пробоју “Коридора живота” треба да има институционалну и друштвену подршку.

У Дугој Њиви код Модриче сутра ће бити обиљежено 27 година од акције “Коридор 92”, којом је окончана 42 дана дуга копнено-ваздушна блокада западног дијела Српске и Републике Српске Крајине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана