Цијене горива и даље у фокусу: Недопустив хаос на улицама

Агенције
Цијене горива и даље у фокусу: Недопустив хаос на улицама

Београд - Предсједник РС Милорад Додик рекао је да протести по било ком питању, који су уредно пријављени надлежним органима могу да буду одржани без проблема, али да не прихвата да неко препријечи аутомобил на улици и не дозволи другима, па чак ни возилима Хитне помоћи да пролазе.

- Наложио сам да то буде спријечено и ако се понови биће опет спријечено, јер немам дилеме да у РС обезбиједим стабилност и мир. Не могу да имам позитиван однос према онима који су зауставили возило Хитне помоћи и претресли га. То је увођење потпуног нереда и хулигански потез оних који су то урадили - поручио је Додик и поновио да нико не може да угрожава друге, те да у РС нико неће никога малтретирати.

Млади Савеза за промјене извели су у петак перформанс испред зграде Владе РС, којим су, како кажу, жељели да укажу да је апсурдна одлука о смањењу цијене горива за пет фенинга по литру. Предсједник Актива младих СДС-а Бањалука Саша Стошић рекао је да су прикупљали новац од грађана и “донирали га у буџет Српске”.

Удружење превозника за унутрашњи и међународни транспорт РС, које је обуставило протесте, поручило је да немају ништа ни са једном политичком партијом, те да не подржавају бањалучког одборника Драшка Станивуковића, који тврди да ће са младима наставити борбу против поскупљења горива широм РС. Бањалучка полиција идентификовала је возача који је 14. јуна током протеста код зграде Владе ударио двије дјевојке. Незванично, ријеч је о Драшку Турањанину (45) из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана