Четворица бивших одборника приједорског ДНС-а: Странку смо напустили, искључења непотребна

Срна
Четворица бивших одборника приједорског ДНС-а: Странку смо напустили, искључења непотребна

Приједор - Бивши одборници ДНС-а у Скупштини града Приједора Предраг Старчевић, Душко Милетић, Желимир Кос и Горан Вучковац демантовали су данас наводе из саопштења приједорског Градског одбора ДНС-а, поводом њиховог напуштања те странке.

"Одлука о нашем искључењу из ДНС-а је смијешна и непотребна, јер смо ми већ напустили ДНС и нисмо чланови те странке. Ово је, вјероватно, први случај у историји парламентаризма да једна странка искључује људе, који нису њени чланови", наводи се у саопштењу, које су потписала четворица бивших одборника ДНС-а.

У саопштењу се истиче да увреде приједорског ДНС-а на њихов рачун показују у каквом се стању та странка налази и наглашава су ДНС напустили, јер се не слажу са политиком руководства странке.

"Нисмо жељели бити дио пројекта који се распада, а све зарад сулуде политике и личних интереса групе људи која је приватизовала странку и из ње елиминисала осниваче и чланове, који су дали највећи допринос њеном развоју", поручили су Старчевић, Милетић, Кос и Вучковац у заједничком саопштењу.

Бивши одборници ДНС-а сматрају да је суноврат те странке почео оног тренутка када су придошлице и људи са сумњивим намјерама преузели руковођење странком и својим поступцима довели до њеног цијепања.

"ДНС-у нису требали ни четири народна посланика, који су искључени из странке, као ни хиљаде часних чланова и оснивача у цијелој Републици Српској, али им зато требају придошлице и људи који су својим дјеловањем забили последњи ексер у сандук ДНС-а", додаје се у саопштењу.

Четворица бивших одборника ДНС-а из Приједора напомињу да су ДНС-у дали много више него што су од те странке добили и да ће у наредном периоду давати свој допринос свим пројектима који за циљ имају развој Приједора и бољи живот страновника тог града.

"Нисмо издали људе који су за нас гласали, јер смо под њиховим притиском и напустили ДНС оног тренутка када се странка отуђила од народа, изворних принципа на којима је почивала и политике којој су грађани давали подршку", додаје се у саопштењу.

Бивши одборници ДНС-а тврде да је странка, која се због личних фрустрација људи који је сада воде одрекне људи, попут Недељка Чубриловића, Споменке Стевановић, Споменка Стојановића и Милана Дакића, осуђена на пропаст, додајући да је слично стање и у Приједору, јер руководство ДНС-а сметају управо они одборници који су странку градили и својим радом је подигли из пепела.

"Уздигнута чела ходамо Приједором и Републиком Српском, јер знамо да смо донијели поштену одлуку. Нека се људи у руководству ДНС-а запитају могу ли они, након што су странку потпуно уништили, погледати у очи људима који су им вјеровали све ове године", пише у саопштењу, које су потписали бивши дборници ДНС-а у Скупштини града Приједора Предраг Старчевић, Душко Милетић, Желимир Кос и Горан Вучковац.

Из приједорског ДНС-а раније је данас саопштено да су Старчевић, Милетић, Кос и Вучковац "искључени из ДНС-а јер су одлучили формирати самостални клуб одборника и наставити своје будуће дјеловање мимо усаглашене политике странке".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана