Број преминулих од посљедица грипа у РС порастао на 42

Глас Српске
Број преминулих од посљедица грипа у РС порастао на 42

Бањлука - У посљедња два дана од посљедица тешке акутне респираторне инфекције преминула су два пацијента, чиме је број преминулих од посљедица грипа у Републици Српској порастао на 42.

Како је саопштено из Института за јавно здравство Републике Српске преминули пацијенти су били старије и средње животне доби.

"Универзитетски клинички центар Републике Српске пријавио је да су пацијенти били средње и старије животне доби, са бројним коморбидитетима код којих је потврђено присуство вируса инфлуенце типа А", саопштено је из Института.

Додаје се да се свакодневно прати епидемиолошка ситуација у Републици Српској и региону, као и информације Европског центра за контролу болести и Свјетске здравствене организације.

"У току је прикупљање података из свих здравствених установа у Републици Српској за извјештај за седму недјељу који ће јавности бити доступан у уторак. Када су у питању обољели, уочава се значајан пад пријављених случајева све три групе инфекција (ИЛИ, АРИ, САРИ). Број пријављених САРИ случајева у Универзитетском клиничком центру Републике Српске је увелико смањен", наглашава се у саопштењу.

Како се закључује, наведени подаци најављују предстојећи пад активности вируса инфлуенце, што одговара очекиваној епидемиолошкој ситуацији за овај период.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана