Benedi Đukanović na saslušanju negirao krivicu

Srna
Benedi Đukanović na saslušanju negirao krivicu

Banjaluka - Benedi Đukanović, koji je osumnjičen za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanje vozača Gorana Ilića, tokom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu je negirao krivicu i vraćen je u Kazneno-popravni zavod u Banjaluci, rekla je Srni portparol ovog tužilaštva Dragica Tojagić.

"Republički javni tužilac je ispitao Đukanovića na okolnosti izvršenja krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja, te ranjavanje vozača, tokom kojeg je negirao učestvovanje u izvršenju", navela je Tojagićeva. Ona je dodala da je Đukanović nakon saslušanja ponovo upućen u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Banjaluci.

"Istraga se nastavlja u ovom predmetu i pokazaće koje će korake dalje tužilac sprovesti kada je riječ o ovom krivičnom djelu", rekla je Tojagićeva.

Đukanović, koji je bio u bjekstvu, predao se 12. juna sarajevskoj policiji, a potom je predat MUP-u Republike Srpske.

Identifikovali su ga pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, nakon čega je sproveden u Kazneno-popravni zavod Tunjice u Banjaluci.

Slaviša Krunić ubijen je 22. aprila nedaleko od porodične kuće u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je ubijen i njegov radnik obezbjeđenja Žarko Pavlović, a ranjen je vozač Goran Ilić.

U razmjeni vatre ubijen je i napadač Željko Kovačević.

Dva dana nakon pucnjave uhapšen je drugi osumnjičeni Emilio Baldo.

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik Firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić iz Banjaluke koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, pod sumnjom da je odavao informacije osumnjičenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana