Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća: Cilj povećati konkurentnost domaćih firmi

M. L.
Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća: Cilj povećati konkurentnost domaćih firmi

Banjaluka - Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća realizuje niz aktivnosti kako bi povećala konkurentnost i sposobnost domaćih firmi da mogu što ozbiljnije nastupati na stranim tržištima.

Istakao je to juče direktor ove agencije Marinko Đukić sumirajući rezultate iz proteklog perioda. On je naglasio da je Agencija u posljednje tri i po godine širom Srpske vršila obuke za izradu projekata prema međunarodnim donatorima koje je prošlo više od 200 polaznika.

Đukić je rekao da Agencija sprovodi određen broj međunarodnih projekata sa odgovarajućim partnerima, ističući da je jedan od njih i “Akcelerator” koji se odnosi na podršku u poslovanju početnicima sa inovativnim idejama.

- Očekujemo da će ta podrška biti nastavljena u punom kapacitetu i nadam se da rezultati neće izostati - rekao je Đukić i dodao da Srpska ima ozbiljan problem sa odlaskom radne snage, te naglasio da se mora naći način kako da se taj proces na najkorektniji način zaustavi ili bar smanji. Đukić je rekao da je, prema godišnjem izvještaju o stanju u oblasti malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u 2017. godini, na kraju te godine u Srpskoj bilo 40.235 malih i srednjih preduzeća, od čega je 17.559 pravnih lica i 22.676 preduzetnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana