Zubačka Ubla okupila Hercegovce i Crnogorce

Ratomir Mijanović
Zubačka Ubla okupila Hercegovce i Crnogorce

Trebinje - Okupljanje Hercegovaca i Crnogoraca treba da ostane tradicija jer nas na to obavezuje istorijsko pamćenje junačke i slobodarske prošlosti ovog kraja, poručio je u subotu uveče na saborovanju u Zubačkim Ublima gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Veliki narodni sabor, na druženje i zabavu u oazi prirode podno Orjena, i ove godine okupio je brojne Trebinjce i posjetioce iz susjednih hercegovačkih i crnogorskih opština.

Pozdravivši saborovanje, Petrović je istakao da je razvoj sela jedno od važnih opredjeljenja grada Trebinja, da je na Zubcima u toku izgradnja vodovodnog sistema, te da se investira i intenzivno gradi i u drugim dijelovima grada, pa Trebinje dobija obrise većeg grada nego što jeste.

- Štošta je nedostajalo našem gradu. Međutim, zasukali smo rukave i krenuli u ozbiljan rad, novca imamo, a mladi treba da ostaju u Hercegovini da im damo priliku da rade - naglasio je Petrović.

Prema njegovim riječima, sljedeće sedmice će više od 70 mladih početi pripravnički staž u Trebinju.

- Svako ko hoće da radi slobodno može da se javi, jer samo onaj ko neće da radi nam ne želi dobro - istakao je Petrović.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo što vijekovima unazad dva najbliža i bratska grada i danas imaju izuzetnu saradnju.

- Srećan sam kad vidim kako se u Trebinju domaćinski i odgovorno radi, na čemu čestitam gradskoj upravi. Očigledno je da Trebinje svakodnevno mijenja izgled jer  kad god ovdje dođem vidim znatne razlike i napredak - istakao je Katić.

U kulturno-zabavnom programu saborovanja posjetioce su zabavljali glumac Dragan Marinković Maca i grupa “Evergrin”, veterani Gradskog KUD-a “Alat Svislajon”, Ansambl nacionalnih igara “Jovan Dučić” i mladi guslar Mitar Višnjić iz Trebinja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana