Значајна помоћ Владе Србије Калиновику - санитетско возило и 150.000 Евра

Срна
Значајна помоћ Владе Србије Калиновику - санитетско возило и 150.000 Евра

Калиновик - Начелник општине Калиновик Милева Комленовић изјавила је да ће Влада Србије са 150.000 евра помоћи реализацију пројекта проширења капацитета Дома за старија лица у тој општини, те да ће Калиновик добити и недостајуће санитетско возило.

“Ријеч је о значајној помоћи за нашу општину”, рекла је Комленовићева Срни. Она је објаснила да општина није имала у потпуности обезбијеђена средства за проширење Дома за старија лица, које није могуће радити фазно.

“Тако да су нама од животне важности помоћ Владе Србије од 150.000 евра за овај пројекат, као и санитетско возило”, истакла је Комленовићева.

Према њеним ријечима, општина Калиновик предложила је набавку санитетског возила потребног за превоз пацијената на дијализу у Болницу “Србија” у Источном Сарајеву и пројекат проширења Дома за старија лица.

“Пројекти које је одобравала Влада Србије били су усмјерени на питања од општег интереса, попут домова за незбринуту дјецу, школа, болница, домова за старе и слично. С обзиром на то да имамо адаптиран Дом здравља, а и школе су нам у квалитетном стању, ово је био наш горући пројекат”, навела је Комленовићева.

Она је додала да су пројекти које ће у Калиновику помоћи Влада Србије формалноправно одобрени, одлуке о томе донијете и објављене, те да се у скорије вријеме очекује да ће средства за проширење Дома за старија лица бити оперативна, а санитетско возило стављено на услугу онима којима је намијењено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана