Змије истјерале Јеросимовиће под ведро небо

М. Л.
Змије истјерале Јеросимовиће под ведро небо

Бањалука - Породица Јеросимовић из Језерке код Котор Вароша, која преживљава у трошној бараци, пронашла је јуче на тавану од дасака двије змије због којих ће, док им не буде саграђена кућа, спавати под ведрим небом или у шатору.

У једној просторији која им је и спаваћа и дневна соба, али и кухиња, док купатило ни немају, уз оца Душка и мајку Муневеру одраста десетогодишња Николина.

Душко каже да у бараку више ући не смију, а камоли преспавати.

- Супруга је видјела двије змије на тавану, уплашила се, кћерки ништа не смијем ни рећи. Убио сам змије, надам се да их нема више, али у кућу ући не смијемо. Спаваћемо у неком шатору или у ауту - рекао је Јеросимовић.

Након што је “Глас Српске” у фебруару објавио потресну причу о овој породици, помоћ је почела стизати на њихову адресу. Један од организатора хуманитарне акције, власник Радио станице “Снага Крајине” Миломир Дафунић, са својом екипом упустио се у велику хуману мисију да десетогодишњој Николини до идућег рођендана сагради нови дом.

Сви који желе да помогну новац могу уплатити на име Миломир Дафунић, жиро рачун број: 567-241-59004918-21 са назнаком “уплата за Јеросимовиће” или позвати број 066/971-687.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана