Женио се девет пута, има дјецу од БиХ до Америке

avaz.ba
Женио се девет пута, има дјецу од БиХ до Америке

Елегантном појавом и стасом деведесетогодишњи Шабан Османовић скренуо је пажњу многих у Градишки.

Беспријекорно обучен, обријан и уредан, Шабан оставља дојам доста млађег човјека. Каже да му није јасно зашто му људи не вјерују да на плећима носи пуних деведесет те да увелико корача у десетој животној деценији.

Ни у десетој деценији није се одрекао свог елегантног стила и начина живота. И његови познаници га цијене, као доброг, вриједног и поштеног човјека. Живи махом у Шведској, у родну Жеравицу дође често, пензионер је са 45-годишњим стажом на градилиштима.

“Десет година нисам био код доктора. Што да идем кад сам здрав као дрен. Здравствена књижица ми је нова, као испод чекића. Немам некакав посебан рецепт, јер нисам био цвјећка. Волио сам све у животу”, прича о себи Шабан Османовић.

На питање колико потомака има иза њега, Шабан каже да не може тачно избројати. Имао је буран живот, волио је људе, женама је давао срце, пажњу и новац.

“Много сам зарађивао, али и трошио. Женио сам се девет пута. А онако сам имао жена колико и коцкица на мом шеширу. Имам доста дјеце, има их у Шведској, Америци, Њемачкој, овдје у БиХ. Имам доста унучади и праунучади, нека су живи и здрави”, говори Османовић за Аваз.ба.

Признаје да у Шведској често размишља о девет деценија живота које је претурио. Пребире мисли по глави, често разгледа фотографије.

“Волио сам све жене с којима сам живио. Често гледам њихове слике. Волио сам музику и кафану, на добру пјесму знао сам оставити цијелу плату. Кад бих се поново родио, ишао бих истим стазама”, признаје Османовић, човјек чија појава на градским улицама изазива пажњу многих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана