За развој шумарства 482.000 КМ

М. Л.
За развој шумарства 482.000 КМ

Бањалука - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС расписало је јавни конкурс за додјелу 482.000 марака за радове и активности у оквиру проширене репродукције шума.

Како је наведено у конкурсу, новац је намијењен за унапређење производње шумског репродуктивног материјала, обављање шумскоузгојних радова и заштиту шума у ванредним околностима. Осим тога, новац се може користити и за научноистраживачки рад у шумарству, финансирање газдовања шумама на подручју крша и друге намјене за унапређење шума.

- Право подношења пријаве на конкурс имају привредна друштва и друга правна лица регистрована на територији РС, те удружења грађана и физичка лица која су власници шуме и шумског земљишта - наведено је у конкурсу.

Предсједник Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира РС Владо Павловић истиче да је овај вид улагања веома користан за развој шумарства у смислу проширења површина на којима се газдује на интензиван начин.

- Та средства се односе на голети и површине које нису под културама, за отварање путева, тако да је то велики подстицај који држава даје од свих грађана Српске, па је због тога утрошак тих средстава под посебном лупом - рекао је Павловић.

Заинтересовани све информације о конкурсу могу пронаћи на интернет страници Министарства пољопривреде, гдје су доступни и обрасци за пријаву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана