За породице Тривичевић и Ракић прикупљено 6.881 КМ

Срна
За породице Тривичевић и Ракић прикупљено 6.881 КМ

Прњавор - На Светосавској забави у Прњавору прикупљено је 6.881 КМ помоћи социјално угроженим породицама Тривичевић из Бабановаца и Ракић из Парамија, потврђено је данас Срни у Колу српских сестара, које је организатор забаве већ 26 година.

Даривањем светосавских крофни прикупљено је 3.384 КМ, док је Радивоје Радивојевић из Прњавора, који је пронашао дукат, крофну даривао са 420 КМ.

Привредници, појединци и удружења са подручја општине Прњавор на име светосавске крофне уплатили су на рачун ове хуманиратне организације 1.077 КМ, а општина Прњавор је донирала 2.000 КМ.

Из Кола српских сестара кажу да су се током синоћње забаве јавили донатори који ће једној од ове двије породице опремити купатило, а за обје породице биће купљена столарија за кућу.

Трочлана породица Тривичевић живи у неусловној кући у којој је опремљено само приземље, кров прокишњава, а највећи проблем представља недостатак купатила.

У овој породици једно лице је малољетно, родитељи имају здравствених проблема, а живе од скромних примања и дневница.

Овогодишња помоћ ће, на приједлог општинске Борачке организације, бити уручена и мајци погинулог борца Босиљки Ракић из Парамија. Она је у прошлом рату изгубила сина Раденка, док јој је други син Миленко ратни војни инвалид.

У овој породици, осим Босиљке, и Миленка који је тешко оболио, још живе његова супруга и син. Сви они живе у трошној, рушевној кући, у двије просторије, без купатила и воде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана