За пола сата поплављене улице и подруми у дијеловима Зворника

Срна
За пола сата поплављене улице и подруми у дијеловима Зворника

Зворник - Јак пљусак, који је данас ношен вјетром захватио Зворник, проузроковао је плављење улица и подрумских просторија стамбених зграда у градском Новом насељу.

Вода је за само тридесетак минута поплавила улицу, подруме зграда Б-16, 17 и 18 и дворишта неколико приватних кућа јер одводни канали који су дијелом зачепљени нису могли да приме велику количину кише.

Станари ових стамбених зграда тврде да код сваког мало јачег пљуска вода улази у подруме, те оставља иза себе муљ и прљавштину сваке врсте.

Један од станара зграде Б-18 каже да сваки пут обавијести надлежне органе о овој учесталој појави, те додао да се ово питање трајно не рјешава.

Он је истакао да није проблем само вода која иза себе остави огромне количине муља и смећа у подрумима, већ и што су нека улазна врата у подруме иструлила од честе влаге, па улазе гмизавци који су опасност за дјецу.

Станари ове зграде замјерају надлежној градској комуналној служби која не отклања техничке недостатке да би проток наглих падавина и отпадних вода несметано могао да отиче у шахтове.

Oни тврде да је проблем и у томе што нема више шахтова, па се зачепљавају одводни канали, па се вода излива у подруме и на улицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана