Вучији дани на Озрену завршени без ловачког трофеја

Срна
Вучији дани на Озрену завршени без ловачког трофеја

Добој - Деветнаеста ловно-туристичка манифестација "Вучији дани на Озрену", која је ове године окупила више од хиљаду ловаца, завршена је без ловачког трофеја.

Предсједник Ловачког удружења "Фазан" из Добоја Ведран Божичковић рекао је да су вукови уочени, али да нису устријељени.

Он је изразио задовољство што је на манифестацији учествовало више од хиљаду ловаца са територије бивше Југославије и земаља ЕУ, те што није било инцидената.

Ловац из добојске секције "Осјечани" Драгиша Мијатовић каже да је са чеке уочио вука на удаљености од 200 метара, али да је предатор имао среће.

Портпарол Ловачког удружења "Фазан" Војо Стјепановић каже да је овај простор станиште четири чопора вукова чије присуство не нарушава постојећи животињски свијет.

"Контролисаним одстрелом водимо рачуна да овај предатор не ишчезне са Озрена", рекао је Стјепановић.

Новоизабрани градоначелник Добоја Борис Јеринић задовољан је посјећеношћу и организацијом манифестације и најавио наставак подршке Градске управе. Он каже да је Озрен богат природним љепотама које треба више промовисати. Спонзори манифестације су град Добој, Ловачки савез Републике Српске, те друге организације и предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана