Vražalice dobile vodu nakon četvrt vijeka

S. M.
Vražalice dobile vodu nakon četvrt vijeka

Rogatica - Mještani sela Vražalice, koje broji oko 40 domaćinstava i nalazi se na granicama opština Rogatica i Novo Goražde u Srpskoj i Pale-Prača u FBiH, dobili su vodu nakon skoro četvrt vijeka.

Vode je stigla putem predratno urađenog vodovoda iako se većina mještana još nije vratila u to, do posljednje kuće, spaljeno selo.

- Dolazak vode uz popravku puta i obnovu niskonaponske elektrodistributivne mreže uticaće na brži povratak nekadašnjih stanovnika ovog planinskog sela u kome su dominirali poljoprivreda i stočarstvo, a koga su ratna dešavanja bila potpuno opustošila - rekao je jedan od nosilaca akcije Radomir Stanišić.  

Vražalice su prije rata vodu dobijale iz vodovoda dovedenog iz Bijelih voda i sa Klanca ispod Trovrha, a sada je ona došla sa vrela i česme na Klancu sa koga se vodom snabdijeva i selo Varošišta u mjesnoj zajednici Kukavice. 

Iskopano je 12,5 kilometara kanala i položeno oko 20 kilometara vodovodnih cijevi za šta je utrošeno 135.000 maraka koje su zajedno obezbijedili Ministarstvo trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Kancelarija za koordinaciju projekata u FBiH, te opštine Rogatica, Pale-Prača, Novo Goražde, a podršku je pružilo i Šumsko gazdinstvo “Sjemeć”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana