Влада РС помаже пољопривредницима у Калиновику

Срна
Влада РС помаже пољопривредницима у Калиновику

Бањалука - Влада Републике Српске одобрила је јуче реалокацију 80.000 КМ из буџетске резерве за обезбјеђење средстава за суфинансирање набавке стеоних јуница у Калиновику.

Ова општина је доставила захтјев за суфинансирање набавке високомлијечних јуница, у којем је наведено да је 80.000 КМ потребно за суфинансирање набавке 33 расне млијечне јунице по цијени од 3.500 КМ, с обзиром на то да пољопривредни произвођачи у овој општини нису платежно способни да то сами финансирају, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу. У саопштењу је истакнуто да је у захтјеву наведено и да је намјера општине Калиновик да путем локалног удружења фармера организује револвинг фонд, а они који добију стеону јуницу би били обавезни да прво женско теле додијеле наредном кориснику с циљем дугорочног побољшања расног састава и продуктивности по грлу.

Влада је на јучерашњој сједници утврдила и услове за додјелу концесија за изградњу и коришћење двије хидроелектране (ХЕ) на Дрини и то ХЕ “Фоча” инвестиционе вриједности 232.743.770 КМ и ХЕ “Паунци” инвестиционе вриједности 246.434.580 КМ. Концесије ће бити додијељене путем преговарачког поступка, а на основу понуде “Електропривреде РС”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана