Велико интересовање за бесплатну мамографију у Болници Србија

Ж. Д.
Велико интересовање за бесплатну мамографију у Болници Србија

Источно Сарајево - Вршилац дужности директора Болнице “Србија” Небојша Шешлија навео је да је за бесплатну мамографију већ пријављено 220 жена, али да ће прегледи, уз помоћ Олимпијског центра (ОЦ) “Јахорина” и локалних заједница у саставу града Источно Сарајево, бити организовани све док буде заинтересованих.

Шешлија је, након састанка са представницима ОЦ “Јахорина”, Министарства здравља и социјалне заштите РС и локалних заједница рекао да су попуњени сви термини до 1. марта, до када је требало да траје акција.

- Наши капацитети су да, уз редован рад, дневно обавимо 10 прегледа - рекао је Шешлија и захвалио ОЦ “Јахорина” за помоћ у покретању ове акције. Додао је да ће у договору с инвеститорима процес пресељења у нови објекат болнице почети 1. фебруара, истакавши да тада почиње обука кадра за рад на новим апаратима, као и провјера свих инсталација да би квалитетно почело да се ради.

Предсједник Надзорног одбора ОЦ “Јахорина” Недељко Елек је истакао да су мамографски прегледи поклон Олимпијског центра свим мајкама, супругама, сестрама и позвао све жене да се одазову јер ће акцију продужити све до посљедњег захтјева за преглед. Он је истакао да ОЦ неће стати с оваквим хуманитарним активностима, те ће у сарадњи са Болницом “Србија” на прољеће покренути и нову акцију.

Начелник Одјељења радиологије Болнице “Србија” Зорица Мирвић истакла је да је мамографски преглед златни стандард за дијагностику обољења дојке, нагласивши да је карцином дојке на првом мјесту обољења, односно узрока смртности жена у свијету и код нас.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана