Veliki potencijal Bratunca za razvoj seoskog turizma

K. Ć.
Veliki potencijal Bratunca za razvoj seoskog turizma

Bratunac - Predsjednica lokalnog Udruženja žena “Priroda” Željana Pjevalica ocijenila je da opština Bratunac ima velike potencijale za razvoj seoskog turizma koje treba na odgovarajući način predstaviti potencijalnim turistima.

- Imamo prelijepu rijeku Drinu, kvalitetnu malinu, vidikovce, terene za brdski biciklizam, nekropole, stećke i Rajsku plažu... Imamo i seoska domaćinstva koja su uredile naše vrijedne žene i koje su spremne da tradicionalnom trpezom ugoste turiste. Potrebno je samo naći način kako da svoje proizvode i usluge promovišu i privuku turiste - rekla je Pjevalica tokom minisajma i gastro festa, koje su lokalna udruženja “Priroda” i “Maja” organizovali prošlog vikenda u Bratruncu uz podršku opštine i lokalne Turističke organizacije.

Dodala je da su učesnice sajma pohađale trodnevnu obuku o promovisanju seoskog i eko-turizma s ciljem da se promovišu turistički potencijali ove opštine i unaprijede znanja žena iz seoskih područja o predstavljanju vlastitih proizvoda zdrave hrane, ručnih radova i turističkih usluga.

- Naše žene su pokazale na koji način se tradicionalno priprema bogata domaća trpeza i kako one mogu ugostiti potencijalne turiste u svojim domaćinstvima - istakla je Pjevalica dodavši da žene imaju potencijal za razvoj seoskog turizma.

Minisajam i gastro fest održan je u okviru projekta “Promocija zdrave hrane i turističkih potencijala Bratunca” koji se sprovodi u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu (RELOAD) koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana