Udruženje logoraša regije Birač: Prioritet dokazivanje istine o zločinima nad Srbima

K. Ć.
Udruženje logoraša regije Birač: Prioritet dokazivanje istine o zločinima nad Srbima

Bratunac - Prioritet rada Udruženja logoraša regije Birač je dokazivanje istine o zločinima nad Srbima i njihovom stradanju u posljednjem ratu u BiH, ostvarivanje prava logoraša i podrška svjedocima u sudskim predmetima koji se vode protiv počinilaca zločina i onih koji su bespravno privodili, zatvarali, tukli, mučili i ubijali Srbe.

Rekao je ovo predsjednik ovog udruženja Spasoje Kovačević, koji je na jučerašnjoj Izbornoj skupštini ponovo dobio podršku.

- Privodi se kraju i priprema monografije o srpskim stradanjima u logorima, koja bi trebalo da bude objavljena u idućoj godini - rekao je Kovačević, naglasivši da će to biti vrijedan dokument i dokaz o srpskim patnjama i stradanjima, sa čime treba da budu upoznate mlade generacije kako se slična nesreća ne bi ponovo dogodila.

Na Izbornoj skupštini Udruženja logoraša regije Birač za sekretara je izabran Vinko Lale, za predsjednika Skupštine Mile Jovović, a izabrani su i delegati u Skupštinu Saveza logoraša Republike Srpske. Data je i podrška da za novog predsjednika Saveza logoraša RS bude izabran Marko Draganić iz Brčkog.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana