Удружење логораша регије Бирач: Приоритет доказивање истине о злочинима над Србима

К. Ћ.
Удружење логораша регије Бирач: Приоритет доказивање истине о злочинима над Србима

Братунац - Приоритет рада Удружења логораша регије Бирач је доказивање истине о злочинима над Србима и њиховом страдању у посљедњем рату у БиХ, остваривање права логораша и подршка свједоцима у судским предметима који се воде против починилаца злочина и оних који су бесправно приводили, затварали, тукли, мучили и убијали Србе.

Рекао је ово предсједник овог удружења Спасоје Ковачевић, који је на јучерашњој Изборној скупштини поново добио подршку.

- Приводи се крају и припрема монографије о српским страдањима у логорима, која би требало да буде објављена у идућој години - рекао је Ковачевић, нагласивши да ће то бити вриједан документ и доказ о српским патњама и страдањима, са чиме треба да буду упознате младе генерације како се слична несрећа не би поново догодила.

На Изборној скупштини Удружења логораша регије Бирач за секретара је изабран Винко Лале, за предсједника Скупштине Миле Јововић, а изабрани су и делегати у Скупштину Савеза логораша Републике Српске. Дата је и подршка да за новог предсједника Савеза логораша РС буде изабран Марко Драганић из Брчког.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана