Ученице на одмору пронашле 1.070 КМ и предале полицији

avaz.ba
Ученице на одмору пронашле 1.070 КМ и предале полицији

Србац - Ученице првог разреда Гимназије у Српцу Елена Ђ. и Јована Г. ових су дана направиле вриједан гест. Оне су за вријеме великог одмора куповале доручак у оближњој пекотеци и том приликом на поду пронашле смотак новчаница у износу од 1.070 марака.

“Када смо сјеле за сто, Елена је примијетила новац на поду, што нас је у почетку збунило. Позвала је своју мајку, која јој је рекла да новац одмах предамо у Полицијску станицу Србац. То нам је рекла и професорка Јулија Угрен, код које смо имале час, па смо тако и урадиле” – испричала је Јована.

Истичу да у почетку нису могле вјеровати да је неко изгубио толики новац.

“Одмах сам помислила како би било мојим родитељима да им неко не врати нешто што су изгубили. Увијек су ме савјетовали да не смијем никад узети туђе, без обзира на вриједност. То смо учили и у школи, па смо тако и поступиле, не знајући ко је власник новца” – рекла је Елена.

Ученице су добиле похвале од директора Средњошколског центра „Петар Кочић” Миленка Живанића и педагога Жарка Брканлића, који је путем школског разгласа објавио и вијест о овом гесту који треба бити примјер за све ученике.

Утврђен идентитет власника?

Незванично Аваз сазнаје да је путем видеонадзора пекотеке идентификован власник новца. Њему ће службеници Полицијске станице Србац вратити новац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана