U izgradnju kanalizacije u Bijeljini uložen 41 milion evra

Lj. A.
U izgradnju kanalizacije u Bijeljini uložen 41 milion evra

Bijeljina - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić objavio je juče završetak desetogodišnjeg projekta izgradnje kanalizacije u gradu, u koji je iz raznih izvora uložen 41 milion evra.

- Ovo je najbolji projekat urađen u Bijeljini u proteklih pola vijeka, u koji je iz gradskog budžeta uloženo 11,7 miliona evra, 12 miliona evra je kredit  Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, a ostalo su donacije - rekao je Mićić. On je naveo da su kreditom za izgradnju kanalizacije opterećeni građani kroz cijenu vode, koja je izjednačena za domaćinstva i industriju i dodao da ta cijena vode u Bijeljini ubuduće neće rasti.

Prema njegovim riječima, na sistem kanalizacije u Bijeljini priključeno je 40.000 stanovnika, a prečistač otpadnih voda, jedan od tri u Srpskoj, radi odlično. Mićić je najavio konačno definisanje trase budućeg autoputa kroz Bijeljinu i njeno usvajanje u Skupštini grada do kraja juna, navodeći da autoput neće biti udaljen od centra Bijeljine više od tri ili četiri kilometra. Dodao je da ne očekuje probleme sa eksproprijacijom zemljišta za autoput, kakav postoji za izgradnju drinskog nasipa u Semberiji, jer bi trebalo da bude donesen zakon o izgradnji autoputa koji će onemogućiti uslovljavanja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana