У Дворовима, код Бијељине представљени најбољи домаћи производи од меса

Срна
У Дворовима, код Бијељине представљени најбољи домаћи производи од меса

Бијељина - У Дворовима, код Бијељине, данас затворен је Сајам меса, на којем је у протекла три дана своје прозводе представило 70 излагача, од којих 40 из месопрерађивачке индустрије.

Сајам је одржан с циљем промоције домаће производње, а у Организационом одбору кажу да су задовољни посјетом и бројем излагача који су својом понудом обогатили ову јединствену манифестацију у бијељинској регији и Републици Српској.


Организатор сајма је Компанија “Глобус” из Дворова, а манифестацију су подржали Министарство трговине и туризма Републике Српске, град Бијељина и предузеће “ЗП комерц” из Вршана, код Бијељине.

Предузеће “ЗП комерц” из сектора месопрерађивачке индустрије годишње на властитим фармама утови 30.000 свиња и 4.000 јунади.

Производњу су ланчано повезали од њиве до трпезе, обрађују 200 хектара земљишта, производе у властитој режији сточну храну уз употребу савремених система исхране. Посједују и прасилиште са 1.300 крмача прасиља, а свјеже месо и месне прерађевине свакодневно контролишу и пласирају на тржишту.

“ЗП комерц” из Вршана једина је месна индустрија у Републици Српској која је у кругу фабрике инсталирала спалионицу за уништавање клаоничког отпада, чиме је ријешен велики проблем у процесу производње.

С обзиром да процес производње и прераде меса константно прате савремене технологије, данас се могу похвалити богатом понудом својих производа којих је у асортиману више од 100.

На другом Сајму меса у Дворовима представила се и добојска фирма “Агромикс” која је основана 1996. године. Током претходних година “Агромикс” је растао и специјализовао се за промет и производњу сточне хране, живинарску производњу и услуге превоза.

У Семберији је фирма “Агромикс” представила свој нови производни програм. У овом сектору запослили су завидан број радника, а задовољни су и до сада постигнутим резултатима у захтјевном и тешком послу.

Богату гастрономску понуду, националну кухињу, те властите производе из области хране и пића на сајму који је у пуном свјетлу представио домаћу производњу, понудио је и представио ресторан “Ловац”.

Сајамску манифестацију су пратили бројни садржаји - такмичење у спремању зимнице од меса, те брзом испијању пива и једењу кобасица, као и екипна такмичења у печењу ракије и свиње на ражњу.

Организован је и богат музички програм, а посјетиоци сајма су били у прилици да по сајамским цијенама купе домаће месо и друге месне прерађевине.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана