У Бијељини пуштена у саобраћај Улица Српске војске

Срна
У Бијељини пуштена у саобраћај Улица Српске војске

Бијељина - У Бијељини је у петак у саобраћај пуштена новоасфалтирана Улица српске војске.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је задовољан јер је приведен крају велики посао, будући да је ово једна од кључних саобраћајница у граду, те истакао да ће услиједити уређење тротоара и постављање јавне расвјете.


“Када урадимо и тај дио посла можемо рећи да је ова улица завршена”, рекао је Мићић новинарима.

Он је подсјетио да је рок за завршетак изградње Улице српске војске био јануар идуће године, али се радило интензивно да би ова саобраћајница што прије била пуштена у саобраћај.

Мићић је замолио грађане да имају разумијевања што радови трају дуго, с обзиром на то да је ова улица врло дуга, те су и радови компликовани.

Према његовим ријечима, дубина копања била је шест метара, цјелокупна инфраструктура грађена је изнова, укључујући кишну и фекалну канализацију, као и замјену азбестних цијеви у водоводној мрежи.

Мићић је додао да су околне улице још макадамске, али ће и оне бити асфалтиране.

Он је најавио да ће сљедећа бити рађена Улица 27. марта, али да ће сигурно бити завршене и све остале улице.

“Радимо нешто што није урађено 50 година, завршавамо велики посао”, истакао је Мићић.

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Томица Стојановић рекао је да је Улица српске војске, са аспекта безбједности саобраћаја и протока возила, једна од најбитнијих, и њеним отварањем биће растерећен велики дио проблема на градској уличној мрежи.

Он је навео да је скоро у потпуности завршена хоризонтална и вертикална сигнализација, те да ће наредних дана бити интензивирани радови, да би била завршена и јавна расвјета.

Стојановић је најавио и радове у улицама Раје Баничића, Димитрија Туцовића, Рачанској, изградњу кружне раскрснице између улица Милоша Обилића, Сремске, Раје Баничића и Живојина Мишића.

“Дринска улица ће, након реконструкције, у потпуности промијенити изглед, јер ћемо тамо поставити и тротоар”, каже Стојановић.

Директор предузећа “Хигра” Драган Сарић рекао је да је Улица српске војске од километар и двјесто метара једна од најдужих које раде.

Он је најавио да ће током августа радити Улицу Николе Спасојевића и Улицу 27. марта.

Пуштању у саобраћај Улице српске војске у Бијељини присуствовали су и српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић и шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана