Требињски студенти се вратили са наградног путовања

Срна
Требињски студенти се вратили са наградног путовања

Требиње - Са наградног путовање које је обезбиједио Град Требиње, по одлуци градоначелника Луке Петровића, данас се вратило 29 најбољих студената са петодневног боравка у Бечу, Братислави и Будимпешти.

Требињац Драган Спаић, студент шесте године Медицинског факултета у Фочи Срни је рекао да су његове колеге и он били позитивно изнеђани овим путовањем, те захвалио градоначелнику и његовим сарадницима што су наградили труд и рад младих људи.


“Од Града смо добијали стипендије, али нам нико до сада није указао овакву пажњу и омогућио да посјетимо прелијепе градове, упознамо њихову културу и начин живота, односно обезбиједили су нам да се на најљепши начин одморимо од многобројних обавеза које имамо током године”, рекао је Спаић.

Он је истакао да ће ово бити сатисфакција и “вјетар у леђа” да наставе са добрим резултатима, али и изразио наду да ће Градска власт наставити са оваквим идејама и бити примјер и осталим градовима у Републици Српској да их слиједе.

“Било нам је прелијепо и одушевљени смо архитектуром, грађевимнама, начином живота у овим градовима”, истакао је Спаић, те додао да је раније био у Бечу, али не у Братислави и Будимпешти.

Туристички водич који је путовао са студентима из Требиња Марко Ћапин рекао је да са овог путовања носе незаборавне утиске, те захвалио Градској управи што је омогућила обилазак најљепших градова средње Европе о којима се може много научити, као и Туристичкој агенцији “Убла турс” на организацији превоза.

“Било је фасцинантно. Већина студената никада није била у овим градовима. Са пуном пажњом су испратили сва дешавања и вјерујем да ће многи од њих у својим будућим професијама неку идеју примијенити и у свом граду”, рекао је Ћапин.

Он истиче да су у сваком граду имали локалне водиче који су их упознали са богатом историјим, културом и традицијом пријестоница, али и привредом.

Ћапин је истакао да су студенти посебно били одушевљени Братиславом, стопом незапослености овог града од 0,02 одсто, њеном чистоћом и зеленилом, те развијеном индустријом, посебно аутомобилском.

“Према ријечима студената најљепше искуство носе са вожње бродом по Дунаву у Будимпешти одакле их је одушевио поглед на чувени парламент, бројне градске мостове”, рекао је Ћапин.

Замјеник градоначелника Мирко Ћурић истакао је да је најважније да је путовање протекло у најбољем реду и да су се студенти срећни и задовољни вратили својим кућама.

“Градска управа полаже велике наде у нашу младост и памет и настојимо кроз разне видове помоћи да их стимулишемо у њиховом раду”, рекао је Ћурић и обећао да ће ово бити само једна у низу добрих одлука за добробит студената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана