Требињка родила осмо дијете

nezavisne.com
Требињка родила осмо дијете

Требиње - Породица Курајица из Требиња постала је у ноћи између сриједе и четвртка једна од двије најбројније требињске породице, јер је мајка Мирјана родила осмо дијете - дјевојчицу.

 

Најмлађи члан породице Курајица већ има шест сестара и једног брата. Ова породица живи углавном од пољопривреде, па своје производе продају и на штанду у насељу Горица у коме и живе.

Предсједник Удружења родитеља са четворо и више дјеце "4 плус" из Требиња, Александар Сарић каже да су и у овом удружењу сви са радошћу дочекали вијест о тој осмој беби.

“Само нека нас је више, дјевојчица или дјечака, нама је свеједно”, рекао нам је Сарић.

Породица Сава Курајице је друга по реду требињска породица са осморо дјеце, јер је тај најдивнији рекорд у Требињу до сада имала продица Риста Лечића.

Сретни отац осме принове: Мало се славило, мало се радило

Након рођења осмог дјетета, у породици Сава Курајице из Требиња данас је било славља, али се и радило као и сваког радног дана, јер десеточлану породицу, како каже Саво, ваља издржавати.

Сава смо затекли и вечерас поред своје пијачне тезге у насељу Горица, у коме Курајице живе, гдје је, додуше, дошао само да је затвори, а радила је њихова пријатељица, док су дјеца остала код куће са гостима који су цио дан честитали сретној породици.

"Сретан сам и ни за шта се на свијету не би мијењао. Свеједно ми је да ли имам дјечаке или дјевојчице, а имам их, хвала Богу - седам кћери и једнога сина", рекао нам је Саво.

Додаје да је одмах обишао супругу и кћеркицу, која је рођена са четири и по килограма, а име ће јој, када дође кући, дати њене сестре.

Најстарије дијете код Курајица похађа трећи разред средње школе и сви се узајамно помажу, па им ничега не недостаје.

"Нама, хвала Богу, не недостаје ништа, иако живимо скромно, јер се све може постићи слогом и радом, а ми имамо и једнога и другога", прича даље усхићени отац и додаје да сва дјеца у породици имају задужења, па шта коме припадне.

Занимљиво је, како кажу комшије са сусједних тезги, да је мама Мирјана и јуче радила за тезгом и подизала тешке гајбе са воћем и поврћем, па кад је завршила посао - спремила се и отишла у породилиште, да би навече родила.

Саво Курајице се у нашем кратком разгвору није изјаснио да ли ће малих Курајица бити још, већ нам се загонетно осмијехнуо и додао: "О том по том..."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана