Теслићанин пронашао и вратио 1.950 марака: Поштеног проналазача наградила и власница новца и предузеће

Агенције
Теслићанин пронашао и вратио 1.950 марака: Поштеног проналазача наградила и власница новца и предузеће

Теслић - Запослени у радној јединици “Служба паркова” у Здравствено-туристичком центру (ЗТЦ) “Бања Врућица” у Теслићу Радислав Симић пронашао је 1.950 КМ те их након краће потраге вратио власници Београђанки Мирјани Р., која је његово поштење наградила, а награду ће добити и од предузећа у којем ради.

Новац је пронашао у петак ујутро око осам часова на улазу испред пицерије “Стара бања” код хотела “Србија”.

- Обављао сам своје редовне активности на послу када сам на асфалту запазио ситне папире. Кренуо сам да их бацим у смеће, али сам прилазећи запазио да се ипак ради о новцу. Одмах сам контактирао са директором да га обавијестим о наведеном - присјећа се Симић. Он сматра да о његовом гесту не треба пуно говорити, јер је то нешто сасвим нормално.

- Нисам урадио ништа посебно. Поступио сам по својој савјести. Вјерујте, нема тих пара које могу да врате душевни мир - скромно је рекао Радислав за “Независне”.

Увидом у снимљене материјале обезбјеђење је утврдило да се ради о госпођи којој је приликом отварања кишобрана испао сав новац, а која је недуго затим, сва узнемирена, дошла са сестром на рецепцију хотела да би пријавила случај.

- Драго ми је што у данашње вријеме има добрих и поштених људи, те бих овом приликом још једном захвалила Радиславу - рекла је Мирјана, која је поштеног проналазача наградила са 100 КМ. Из ЗТЦ “Бања Врућица” су поручили да ће и они наградити радника због његовог геста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана