Талентовани музичари из Српца расплакали публику пјевајући оцу у част

Д. Ј.
Талентовани музичари из Српца расплакали публику пјевајући оцу у част

Србац - Готово да није било Српчанина који у суботу увече није пустио сузу на несвакидашњем концерту у част покојном оцу под називом “Остала је пјесма моја” који су одржали Теа, Стефан и Давид Микић, браћа и сестра окупљени у музички састав “Теа Микић &Brothers”.

Пред више од 500 посјетилаца они су пуна два часа пјевали у част Миодрагу Микићу Микију, познатом србачком музичару, који је преминуо 2. фебруара 2018. у Аустрији, гдје је провео скоро читав радни вијек.

Теа Микић је пјевајући севдалинке и евергрине доказала да је ријеч о истинском таленту који је још неоткривен на нашим просторима, а Стефан и Давид, који су је пратили на хармоници и клавиру, потврдили су да су такође наслиједили дар за музику од свог оца.

- Наш отац је цијели живот посветио музици и своју љубав према умјетности је пренио и нама. Свирамо и пјевамо из душе, без обзира на то о којој врсти музике је ријеч, али изворна народна музика је оно што нам највише лежи на срцу - рекла је Теа. Она је завршила музичку академију у Фелдкиру, а џез академију у Сент Галену и годинама је наступала са познатим њемачким ДЈ Шантелом и његовим “Буковина клуб оркестром”. Одржали су више од 100 концерата по читавом свијету.

- Пресрећни смо што је сала Дома културе у Српцу била препуна и ово је био један од мојих најдражих наступа у каријери. Пјевала сам пред 30.000 људи у Канади, али се то не може мјерити са овим концертом који је био обојен посебним емоцијама - казала је Теа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана