Свештеници у мисији изградње мира

Срна
Свештеници у мисији изградње мира

Мостар - Свештеници Епархије захумско-херцеговачке и приморске потписали су јуче у Владичанском двору у Мостару план спровођења “Платформе за мир”, чиме су позвали и све остале вјерске службенике да се придруже овом пројекту и заједничкој изградњи мира у БиХ.

Мостарски парох Радивоје Круљ подсјетио је да је “Платформу за мир” прије двије године потписао тадашњи владика захумско-херцеговачки Григорије, а да ју је сада благословио владика захумско-херцеговачки Димитрије.

- Као свештеници и хришћани позвани и призвани смо да будемо свједоци Јеванђеља и свједоци Христови, а Христос ништа друго не проповиједа него мир. Он нам мир даје, оставља и задаје. Друго име мира јесте љубав, а друго име љубави јесте Бог - рекао је Круљ.

Старјешина храма Преображења Господњег у Требињу Младен Жуловић казао је да је јако важно да се активности из овог пројекта посредством свештеника приближе вјерницима. Директор УСАИД-овог пројекта “Про-будућност” Мајда Бехрам-Стојанов нагласила је да је ријеч о првом окупљању свештеника једне епархије који ће радити на спровођењу “Платформе за мир” конкретним корацима. Она је подсјетила да су, осим владике Григорија, “Платформу за мир” потписали и мостарски муфтија Салем Дедовић, те кардинал Винко Пуљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана