Svaka kriza može da bude šansa

Agencije
Svaka kriza može da bude šansa

Banjaluka - Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, rekao je juče da su odgovori na moguću ekonomsku krizu smanjenje budžetske potrošnje i rasterećenje privrede kako bi bili stvoreni povoljniji uslovi za poslovanje.

- Poslanici su na sjednici Narodne skupštine Srpske razmatrali i dva nacrta zakona koja se odnose na lakšu registraciju i jeftinije uslove poslovanja, kao i privlačenje novih investicija - rekao je Petričević.

Ekonomski stručnjaci, koji su prisustvovali okruglom stolu “Da li smo spremni za moguću krizu”, koji je organizovalo Udruženje “Misli dobro”, naglasili su da je situacija danas u odnosu na 2008. godinu, kada je izbila posljednja ekonomska kriza, dramatično različita, počev od tržišta radne snage, pa do novca kojim raspolaže država.

Branko Kecman, član Udruženja “Misli dobro”, istakao je da uvijek postoji mogućnost da dođe do krize, ali niko ne može sigurno da potvrdi da li će do nje doći ili ne.

- Svaka kriza je šansa te, ukoliko identifikujemo probleme, možemo se adekvatno pripremiti za krizu - rekao je Kecman.

Prema njegovim riječima, potrebno je krenuti sa sređivanjem javnih finansija, odnosno da se Republika Srpska i BiH počnu zaduživati na duži rok, kako bi bila smanjena otplata kredita u narednim godinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana