Студенти остају у собама до 13. јула

Милијана Латиновић
Студенти остају у собама до 13. јула

Бањалука - Вијест да до краја мјесеца морају напустити павиљон један бањалучког Студентског центра “Никола Тесла” узнемирила је јуче око 450 студената који тамо станују, али је на састанку делегације студената и министра просвјете и културе РС Дане Малешевића договорено да студенти у својим собама остану до 13. јула, када се завршава испитни рок.

Предсједник Скупштине студената Студентског центра “Никола Тесла” Љубиша Карлица потврдио је да је постигнут договор са ресорним министром и да студенти не треба да страхују да ће прије завршетка јунско-јулског испитног рока остати под ведрим небом.

- Договорено је да ће реновирање павиљона почети тек 16. јула и да можемо остати у својим собама до краја испитног рока. Обавјештење о исељавању до краја јуна, које је јуче стављено на улаз у први павиљон, биће скинуто до краја дана - рекао је Карлица јуче након разговора с министром.

Вијест да ће у својим собама остати док не заврше испите обрадовала је и студента четврте године Електротехничког факултета из Дервенте Горана Шарца.

- Било би заиста нехумано да смо неколико дана прије испита остали под ведрим небом. Добро је да је постигнут договор јер би исељавање усред испитног рока свима нама било само на штету - рекао је Шарац.

У министарству истичу да ће менза у павиљону један радити до 23. јуна те да ће се након тога студенти овог павиљона хранити у мензи у универзитетском кампусу.

- Обнова павиљона један почеће 16. јула. Министарство је обезбиједило 2,8 милиона марака за обнову павиљона један са рестораном и павиљона два. С извођачем радова је потписан уговор и дефинисан рок од 120 дана и очекујемо да ће извођач то испоштовати како би студенти од наредне академске године могли да користе ове павиљоне - навели су у министарству.

Дуго најављивану реконструкцију прва два павиљона бањалучког Студентског центра “Никола Тесла” убрзали су оркански вјетрови и киша који су у децембру прошле године почупали кровове и поплавили студентске собе.

Уговори

Директор Студентског центра “Никола Тесла” Зоран Бабић рекао је да је обавезни смјештај студената према уговорима до 30. јуна.

- Након тога, слиједи период рецепције, односно необавезног смјештаја. Ми смо дужни само да испоштујемо оно што пише у уговорима - рекао је Бабић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана