Studenti i fotografi skupili oko 1.600 KM pomoći Siniši Draškoviću

S. M.
Studenti i fotografi skupili oko 1.600 KM pomoći Siniši Draškoviću

Rogatica - Humanitarna akcija kojom Rogatičani žele da sakupe novac za kadaveričnu transplantaciju bubrega Siniši Draškoviću (53), demobilisanom borcu prve kategorije Vojke RS, sve više uzima maha.

Pored pojedinačnih uplata, putem kojih je već sakupljeno više od 3.000 maraka, počele su stizati i kolektivne pomoći. Prva je došla od studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji su, okupljeni u klubu “Skandal” i podršku Studentskog centra u Palama, organizovali studentsku žurku i od ulaznica skupili i uplatili 410 maraka.

Studenti kažu da to neće biti sve. Oni su postavili humanitarne kutije za skupljanje pomoći ocu njihovih kolega Stefana i Aleksandre, studenata Ekonomskog fakulteta, u Palama, Istočnom Sarajevu i Foči.

U akciju prikupljanja pomoći uključili su se i članovi novoformiranog Foto-kluba u Rogatici. Oni su tokom vikenda, fotografišući Rogatičane, napravili 2.878 snimaka i sakupili 1.148 KM.

- Ako bude trebalo, akciju ćemo ponoviti uz učešće više naših članova - rekla je Maja Ćorić. U opštinskoj Boračkoj organizaciji kažu da će ovih dana biti aktiviran i humanitarni broj “m:tela” za sakupljanje pomoći za liječenje  Draškovića, kojem je za transplantaciju bubrega u Padovi potrebno 65.000 evra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana