Стиже вода у Казмериће

Срна
Стиже вода у Казмериће

Соколац - Изградња дијела водовода у дужини 2.247 метара за соколачко село Казмерићи биће финансирана донацијом Владе Србије од 58.460 КМ, речено је у општинском Одјељењу за привреду и финансије.

Начелник овог одјељења Митар Пржуљ каже да ће радови, који су почели у уторак, бити завршени до краја августа уколико временски услови дозволе.

Према његовим ријечима, овај дио система секундарне водоводне мреже реализује се у оквиру друге компоненте великог пројекта “Снабдијевање водом и канализација општине Соколац”, за који је раније изграђен примарни вод укупне дужине 8.000 метара.

Произвођач млијека из Казмерића Миломир Зорановић рекао је да ће ово село и неколико заселака први пут у историји добити воду из водовода. Зорановић, који је као ратни војни инвалид из протеклог рата прије двадесетак година одлучио да остане на свом имању у Казмерићима и бави се производњом млијека, каже да му је посебан проблем представљао недостатак водовода, па је воду довозио трактором са једног од удаљених извора и бунара.

- Зато је изградња водовода за Казмериће спас за моју и друге породице - каже овај домаћин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана