Стиже новац за даљи развој општине Братунац

К. Ћ.
Стиже новац за даљи развој општине Братунац

Братунац - Симболичним пресијецањем траке јуче су у Братунцу премијерка Српске Жељка Цвијановић, начелник општине Недељко Млађеновић и директор Дома здравља Милијан Вујић свечано отворили новоизграђени Дом здравља са пратећом инфраструктуром.

Влада РС и општина уложили су у изградњу овог објекта, те приступне саобраћајнице и паркинг простор 2,4 милиона КМ. Истакавши да је у Братунцу урађено низ инфраструктурних и других пројеката, Цвијановићева је оцијенила да ова локална заједница и цијели крај имају перспективу.

- Наставићемо да улажемо средства у Братунац, који је кандидовао озбиљне пројекте, од којих су неки већ одобрени. Много нам значи новоизграђени мост и та веза са Србијом - рекла је Цвијановићева, истичући да већ има заинтересованих инвеститора који сада на другачији начин посматрају Братунац и ово подручје.

Млађеновић је навео да је Влада РС у посљедњих десетак година уложила око 140 милиона марака у инфраструктурне и друге пројекте у Братунцу.

Поводом обиљежавања 25. септембра, Дана општине Братунац, локални парламент је додијелио највиша признања - плакете општине предсједнику Републике Српске Милораду Додику и премијерки Жељки Цвијановић.

Цвијановићева је прије посјете Братунцу у насељу Пилица код Зворника отворила дионицу пута дужине три километра, за коју је Влада РС обезбиједила око 400.000 КМ.

Цвијановићева је разговарала и са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем, а након Братунца посјетила је Сребреницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана